Scroll down for English post
وقت التحضير: 60 دقيقة (فترة تخمير العجين)
عدنا إليكم مرة أخرى ومعنا اليوم وصفة جديدة أتمنى أن تعجبكم، السترومبولي هو وصفة إيطالية عبارة عن عجينة الخبز الإيطالي وملفوفة كسندويتش على بعض المكونات أساسها البيبيروني، وهناك من حول هذه الوصفة إلى العديد من الأشكال والأنواع المختلفة كأن استبدلوا عجينة الخبز الإيطالي بعجينة البيتزا أو أي نوع من العجينة السريعة، وهناك من يضيف المكونات التي يرغبها. قمت اليوم بعمل هذه الوصفة بعجينتي الخاصة مع الدجاج بدلاً من البيبيروني.
أول مرة سمعت فيها عن هذا الطبق كنت أشاهد أحد البرامج التي تحكي قصة كفاح الشيف ماريو باتالي، وكان من ضمنها أنه بدأ في أحد المطاعم بعمل السترومبولي، مما جذبني لمعرفة ماهية هذا الطبق وكيف يتم إعداده وقمت على الفور بعمله وكانت أول مرة لي ناجحة وأعجب زوجي كثيراً، هو حقاً طبق شهي للغاية أتمنى أن تجربوه ويعجبكم.
نصيحة الوصفة:
1- يمكنكم استخدام المكونات التي ترغبون فيها كحشوة سترومبولي.
2- لأفضل عجين قوموا بالاستعانة بالمعلومات الموجودة هنا > نصائح لأفضل عجين
1- يمكنكم استخدام المكونات التي ترغبون فيها كحشوة سترومبولي.
2- لأفضل عجين قوموا بالاستعانة بالمعلومات الموجودة هنا > نصائح لأفضل عجين
وقت التحضير: 60 دقيقة (فترة تخمير العجين)
وقت الخبز: حولي 20 دقيقة
الوصفة تكفي: 4 أفراد
Back again with a new recipe that I hope you like. Stromboli is an Italian dish that is a folded Italian bread dough contains pepperoni, some people changed in the recipe by using pizza dough or different types of dough instead of Italian bread dough, also changed the ingredients that fill the dough, today I used my own dough and used chicken instead of pepperoni.First time I heard about this dish was while watching a TV show talking about Mario Batali's success story and that he started working in a restaurant cooking Stromboli, then I wanted to know more about this dish and how it's been cooked, and I made it right away, it was my first time and it was a great success and my husband loved it. It's really delicious I hope you try it and love it too.
Tips:
1- You can use the available ingredients as you wish to fill the dough.
2- For the best dough you can follows the tips here > Tips for a perfect dough.
Prep. time: 60 minutes (depending on how long you proof the dough)
Baking time: 20 minutes.
Serves: 4 people