Monday, December 24, 2012

Tahini Salad "Dip" سلطة الطحينة "غموس"

Tahini Salad "Dip" سلطة الطحينة "غموس"

Scroll down for English post
إحدى الوصفات اللذيذة والبسيطة لمن لا يعرف طريقة عمل سلطة الطحينة على أصولها، هذه السلطة أو الغموس من ألذ الصلصات التي تقدم مع المشويات خاصة اللحوم المشوية على الفحم، كما يتم إضافتها إلى بعض السندويتشات حسب الرغبة والذوق، أتمنى أن تعجبكم.



نصيحة الوصفة:
1- لا تقوموا بتحضير سلطة الطحينة في الخلاط الكهربائي فهذا لا يعطيها القوام والطعم المطلوبين.
2- يمكن إضافة بعض البقدونس المفروم إلى السلطة بعد تحضيرها.
3-عند تقليب الطحينة مع الماء سوف تتكون تكتلات وقد يكون القوام خفيف ولكن مع التقليب المستمر إلى أن يختلطوا جيداً سوف يثقل القوام وتختفي التكتلات.
4- قمت باستخدام الثوم البودرة ويمكن استبداله مقداره في الوصفة بفص ثوم كبير مفروم.

الوصفة تكفــي: 3/4 كوب
وقت التحضير: 3 دقائق
وقت الطهــــي: لا يوجد
Simple and delicious recipe for those who don't know how to make basic Tahini dip, this dip or salad as it's called in middle east is the most delicious dip served with barbecued or roasted meat in general, it could be added to your favorite sandwich as well, hope you like it.

Recipe tips:
1- Don't mix this dip in the food processor or blender or you won't get the taste and texture it usually gets.
2- You can mix some chopped parsley with the dip after preparing it.
3- When stirring Tahini or sesame paste with water you could get some lumps  it's OK keep stirring or whisking and it will be fine and lumps will be gone.
4- I used garlic powder you can always substitute it for a minced big clove of garlic in this recipe.

Serves: 3/4 cup
Prep. Time: 3 minutes
Cooking Time: None
Click here for the recipe اضغط هنا للوصفة »

Cari Farmasi

Farmasi Di Kuala Lumpur dan Selangor Selangor / KL Area NO SHOPS NAMES ...