Tuesday, July 19, 2011

Ho-Hos Strawberry Jelly Trifle ترايفل جيلي الفراولة وهوهوز


Scroll down for English post
رمضان هذه السنة في عز الصيف والحر الشديد، لذا يلزمنا وصفات منعشة ومرطبة في هذا الجو كحلوى بعد الإفطار، لذلك اخترت اليوم وصفة ترايفل الجيلي والهوهوز، وهي حلوى خفيفة صيفية رائعة، تتكون من الجيلي والكاسترد وكيك هوهوز والفواكه الصيفية، أتمنى أن تعجبكم.

نصيحة الوصفة:
1- قمت بعمل الجيلي والكسترد حسب الوصفة المكتوبة على العبوات، ويمكن أن تختلف عن ما تشترونه فيجب اتباع الخطوات من العبوة نفسها.
2- يجب وضع بلاستيك (كلينج فيلم) على وجه الكسترد بعد طهيه بحيث يلامس سطحه حتى لا تتكون قشرة سميكة أعلاه وينزع عند الاستخدام.
3- لابد من تذوق الجيلي والكسترد وتحليته بالقدر المطلوب قبل وضعه في الأكواب.
4- إذا كان لديكم الوقت يمكنكم تأجيل عمل الكاسترد وتبريد الجيلي قبل الخطوة رقم 5 والبدء في عمل الكاسترد بعد أن يبرد الجيلي تماماً ومن ثم البدء في الخطوة رقم 5.

الوصفة تكفــي: 6 أكواب
وقت التحضير: 15 دقائق
وقت التبــــريد: 4 إلى 5 ساعات
Ramadan this year meets the middle of the hot summer, so we need some refreshing cold recipes as desserts after Iftar, so I chose jelly trifle for today, it's a refreshing dessert that contains strawberry jelly, custard, HoHos cakes, and summer fruit, I hope you like it :)

Recipe Tips:
1- I made the jelly and the custard according to the recipe on the packages, it could be different from one product to another so be careful, and you can use your own recipe.
2- After cooking the custard you have to cover it with cling film and let the plastic touch it from the top so it won't have a crust on top, and remove the plastic once you use the custard.
3- Taste the jelly and the custard before adding to the cups, they may need some sugar.
4- You can make the custard later and chill the jelly first before step No. 5 and start making the custard after the jelly is chilled.

Serves: 6 cups
Prep. Time: 15 minutes
Chill Time: 4 to 5 hours
Click here for the recipe اضغط هنا للوصفة »

Cari Farmasi

Farmasi Di Kuala Lumpur dan Selangor Selangor / KL Area NO SHOPS NAMES ...