Saturday, November 24, 2012

Ashura (Egyptian Wheat Pudding) طريقة العاشورة بالصور

Ashura (Egyptian Wheat Pudding) طريقة العاشورة بالصور
Ashura (Egyptian Wheat Pudding) حلو عاشورة

Scroll down for English post
وصفة اليوم طبق حلو مصري لذيذ ومغذي وهو عاشورة وتم تسميته بهذا الاسم نسبة إلى يوم عاشوراء وهو اليوم العاشر من شهر محرم الهجري والذي يتم فيه الاحتفال بنجاة سيدنا موسى من فرعون، وهو عبارة عن بودينج بالقمح أو مهلبية قمح مقشور أو ما يطلق عليه في بعض أنحاء مصر "بليلة".

نصيحة الوصفة:
1- يجب خلط النشاء جيداً مع نسبة سائل سواء حليب أو ماء قبل إضافتها إلى المكونات على النار.
2- بمجرد إضافة النشاء للحليب يجب التقليب المستمر حتى لا يتكتل.
3- حسب المذاق المفضل لكم يمكن استخدام الحليب المكثف بدلاً من الحليب البودرة والاستغناء عن السكر.

الوصفة تكفــي: حتى 10 أشخاص
وقت التحضير: ساعة تقريباً (وقت طهي القمح)
وقت الطهــــي: 20 دقيقة

We have today a delicious and nutritious dessert from middle east especially from Egypt, it's called "Ashura" which is named after an Arabic day (10th of Muharram month in Hijri calender), and it means "the tenth", it's a wheat pudding or "Muhallabia" using peeled wheat and milk.

Recipe Tips:
1- You should mix the corn starch with a liquid very well write before adding to the milk.
2- Once you add the corn starch you should stir or else the mixture would be lumpy.
3- You can substitute powdered milk and sugar for condensed milk.

Serves: up to 10 people
Prep. Time: 1 hour approx. (to cook wheat)
Cooking time: 20 minutes approx.
Click here for the recipe اضغط هنا للوصفة »

Cari Farmasi

Farmasi Di Kuala Lumpur dan Selangor Selangor / KL Area NO SHOPS NAMES ...