Scroll down for English post
الفتوش عبارة عن سلطة خبز لبنانية أو شامية شهيرة في بلاد الشام خاصة وفي العالم العربي عموماً، يتم عملها بطرق عدة ولكن لها طابعها الخاص في النهاية، دبس الرمان يعزز من طعمها اللذيذ لذا جربوا هذه الوصفة ولن تندموا :)
نصائح الوصفة:
1- طعم الفجل الأحمر وحده ربما يكون غير مقبول للبعض وأنا منهم ولكن بعد تقطيعه لشرائح رفيعة وتقليبه في هذه السلطة يعطيها طعم مميز ولذيذ جداً.
2- يمكن تحميص الخبز في الفرن إذا أردتم ألا تستخدموا أي دهون.
الوصفة تكفــي: 4 أشخاص تقريباً
الوصفة تكفــي: 4 أشخاص تقريباً
وقت التحضير: 15 دقيقة
Fattoush is a delicious Lebanese or Levantine bread salad, it's very popular especially in the Levant and generally in the Arab world; it has many variations yet unique in flavor. Pomegranate molasses boosts Fatoush taste to make it the perfect salad on your dinner table so you won't regret making it :)
Recipe tip
1- Some people (including me) find the red radish too sharp, but when sliced thinly and added to this salad the flavors mix in a perfect way that you would really love to have it.
2- For lower fat version you may toast the bread in the oven and don't use butter.
Serves: 4 people approx.
Prep. time: 15 minutes