Monday, January 13, 2014

Egyptian Shakshuka الشكشوكة المصرية

Egyptian Shakshuka الشكشوكة المصرية

Scroll down for English post
الشكشوكة هو طبق مكونه الأساسي البيض مع بعض الخضروات وهو شهير بالشرق الأوسط بعدة دول عربية، كل دولة لها طريقة في إعداده باستخدام التوابل المشهورة بها، اليوم سأقدم لكم طريقة إعداد الشكشوكة المصرية وهي مختلفة عن معظم الطرق المتعارف عليها، أتمنى أن تعجبكم :)

نصيحة الوصفة:
عند القلي يجب ألا يتم طهي البيض على درجة حرارة عالية فذلك يحول الكولسترول المفيد إلى كولسترول ضار.

الوصفة تكفــي: 3 أشخاص تقريباً
وقت التحضير: 5 دقائق
وقت الطهــــي: 10 دقائق
Shakshuka is a popular dish in Arab countries, it's a stir fry consists of eggs with some vegetables. There are many versions of Shakshuka as each country has its own way of preparation and use of spice, today I'm making the Egyptian Shakshuka, it's different from most of other versions, I hope you like it :)

Recipe tip:
When frying eggs you should not cook them on high heat as that will transfer the good cholesterol in eggs into bad cholesterol.

Serves : about 3 people
Prep. time : 5 minutes
Cooking time : 10 minutes

Click here for the recipe اضغط هنا للوصفة »

Cari Farmasi

Farmasi Di Kuala Lumpur dan Selangor Selangor / KL Area NO SHOPS NAMES ...