Sunday, January 12, 2014

Libyan Lamb White Bean Stew طبيخة الفاصوليا باللحم الليبية

Libyan Lamb White Bean Stew طبيخة الفاصوليا باللحم الليبية

Scroll down for English post
طبيخة الفاصوليا البيضاء بلحم الضأن على الطريقة الليبية من الأطباق اللذيذة والمفيدة خاصة في برد الشتاء، عندما كنت بليبيا تذوقتها بإحدى المطاعم وأعجبتني جداً وقررت أن أعدها بالبيت ونجحت الوصفة وها هي بين أيديكم لكي تحضروها، ما يميزها هو لحم الضأن لما يضيف من طعم طيب للطبخة، أتمنى أن تعجبكم :)

نصيحة الوصفة:
1- عند سلق الفاصوليا البيضاء والبقوليات عموماً، يفضل أن تكون على حرارة هادئة بحيث تغلي بشكل هادئ حتى لا تتحرك كثيراً وتتكسر وتتقشر أثناء السلق.
2- يمكن تقليل وقت سلق وطهي الفاصوليا والبقوليات عموماً باستخدام قدر الضغط.
3- يمكن إضافة البقدونس في نهاية الطهي أو عند التقديم.

الوصفة تكفي: 2 إلى 3 أشخاص
وقت التحضير: 10 إلى 12 ساعة
وقت الطهي: 3 إلى 4 ساعات

"Tabeekhet Fasolya Bellahm" as called in Libya, is lamb white kidney bean stew, it's very delicious and perfect in cold weather; when I was in Libya I had it at a restaurant and I loved it! I wanted to make it at home and it was very tasty, and I'm now sharing it with you to enjoy that warming dish as I did, lamb meat is what gives it the unique delicious taste. I wish you like it! :)

Recipe tips:
1 - When you cook white beans and legumes in general, you simmer not boil it, as boiling causes peeling and breaking the beans.
2 - You can reduce the cooking time by using a pressure cook.
3 - You can add parsley to the pot at the end of cooking or when serving .

Serves : 2 to 3 people
Prep. time : 10 to 12 hours
Cooking time : 3 to 4 hours


Click here for the recipe اضغط هنا للوصفة »

Cari Farmasi

Farmasi Di Kuala Lumpur dan Selangor Selangor / KL Area NO SHOPS NAMES ...