Wednesday, December 4, 2013

Shawarma Saj Bread خبز الصاج أو خبز الشاورما

Arabian Saj Bread خبز الصاج أو خبز الشاورما

Scroll down for English post
خبز الصاج أو خبز الشاورما هو خبز رقيق مشهور بعدة دول عربية بعدة أسماء، وتم تسميته نسبة لفرن الصاج الذي يستخدم في عمل هذا الخبز ويكون على شكل قبة، وعادة ما تستخدم مخدة مستديرة لوضع الخبز على سطح الفرن لتساعد في الحفاظ على شكل الخبز المستدير.

Saj Oven فرن الصاج Saj Bread, Painter Kaissi, date 1970

نصيحة الوصفة:
1- لا يستخدم الدقيق أكثر من اللازم لترقيق العجين حتى لا يكون جاف.
2- يتم تحضير الخبز على حرارة عالية وليست منخفضة حتى ينضج جيداً.
3- الخبز ينضج سريعاً مجرد وضعه بالمقلاة لثواني فانتبهوا حتى لا يحترق، لذا يفضل الانتهاء من ترقيق كل الخبز قبل البدء في تسويته لكي نستطيع ملاحظته.

الوصفة تكفــي: 6 إلى 7 أرغفة
وقت التحضير: 35 دقيقة
وقت النضــــج: عدة ثواني لكل رغيف (لا يتعدى الدقيقة على الناحيتين)

Saj bread or Shawarma bread is a thin flat bread that's very popular in several Arab countries with several names, it's called after the Saj oven which is used to bake that bread it has a shape like a dome; a round pillow is usually used to transfer the bread to the oven top, to help maintain the round shape of the bread.

Recipe tips:
1 - Do not use too much flour while rolling the bread dough or it will dry.
2 - The bread should be made on high heat, not low or it won't be well cooked.
3 - It should be ready in seconds so be careful to not burn it, that's why it's best to finish rolling all the loaves before you start heating the pan.

Serves : 6 to 7 loaves
Prep. time : 35 minutes
Cooking time: a few seconds for each loaf (not more than a minute for both sides)

Click here for the recipe اضغط هنا للوصفة »

Cari Farmasi

Farmasi Di Kuala Lumpur dan Selangor Selangor / KL Area NO SHOPS NAMES ...