Chicken Penne Arrabiata بيني أرابياتا بالدجاج
Chicken Penne Arrabiata بيني أرابياتا بالدجاج |
Scroll down for English post
أرابياتا هي كلمة إيطالية تعني غاضب وتم تسمية باستا بيني أرابياتا لما فيها من حرارة الفلفل الأحمر وفي اعتقادي لأن من يأكلها يحمر وجهه كالغاضب، يمكن عملها كوجبة نباتية باستخدام نفس الوصفة بدون الدجاج فهي لذيذة جداً حتى بدونه.
نصيحة الوصفة:
1- لا تشطفوا الباستا بعد سلقها حتى تغلفها صلصة الطماطم جيداً.
2- لا تطهوا الدجاج والخضروات بشكل زائد عن اللزوم فقط الوقت المطلوب للطهو.
3- رشة السكر المضافة تعادل من حمضية الطماطم ويفضل إضافتها في كل صوص أو صلصة بالطماطم.
الوصفة تكفــي: شخصين
وقت التحضير: 5 دقائق
وقت الطهـــي: 20 دقيقة
Arrabiata is an Italian word means angry, Penne Arrabiata is called that way due to the heat of the chili in the Arrabiata sauce, I think because it makes your face red like an angry person. Penne Arrabiata is penne pasta with hot garlic and chili tomato sauce (Arrabiata sauce); I'm going to make it with chicken, and if you're a vegan/vegetarian you can make the exact recipe without chicken and it would still be so delicious.
Recipe tips:
1- Don't rinse pasta to be well coated with the tomato sauce.
2- Don't over cook the vegetables or the chicken just till done.
3- Sugar here is added to tomato sauce to balance the acidity in the tomato and should preferably be added to any tomato based sauce.
Serves: 2 people
Prep. Time: 5 minutes
Cooking Time: 20 minutes