Sunday, March 17, 2013

Kebda Eskandarani: Alexandrian Liver ألذ كبدة اسكندراني

Kebda Eskandarani: Alexandrian Liver ألذ كبدة اسكندراني

Scroll down for English post
الكبدة الاسكندراني هي وصفة لذيذة وحارة مشهورة بمصر وخاصة مدينة الأسكندرية التي سميت على إسمها، يتم طهيها مع الثوم والفلفل الأخضر الحار وغالباً تقدم في سندويتشات مع سلطة الطحينة اللذيذة؛ الوصفة لا تأخذ أي وقت أو مجهود أتمنى أن تعجبكم.
نصيحة الوصفة:
1- لا تبالغوا في طهي الكبدة فهي لا تأخذ إلا دقائق معدودة ليتم نضجها.
2- إذا لم تكن الكبدة مقطعة يسهل تقطيعها وهي نصف مجمدة ولكن احذروا جيداً أثناء استخدام السكين حتى لا تجرحوا أصابعكم لأن البرودة تفقد الأصابع الإحساس بشكل مؤقت.

الوصفة تكفي: شخصين
وقت التحضير: 3 دقائق
وقت الطهي: 10 إلى 15 دقيقة
Egyptian Alexandrian Liver or "Kebda Eskandarany" as called in Egypt is a hot delicious recipe which is popular in Egypt specially Alexandria city as it's named after it. It's liver cut into small pieces and stir fried with garlic and hot green pepper and then mostly served in sandwiches with delicious Tahini dip; this recipe doesn't take time or effort to make, I hope you like it!

Recipe Tips:
1- Don't over cook the liver it doesn't take more than few minutes to be cooked.
2- If you're going to cut the liver yourself, it's easier to cut it while half frozen but be very careful with your fingers as they cold you won't feel anything while using the knife.

Serves: 2 people
Prep. Time: 3 minutes
Cooking Time: 10 to 15 minutes
Click here for the recipe اضغط هنا للوصفة »

Cari Farmasi

Farmasi Di Kuala Lumpur dan Selangor Selangor / KL Area NO SHOPS NAMES ...