Sunday, February 17, 2013

Chicken Saudi Kabsa طريقة كبسة الدجاج بالصور


Scroll down for English post
الكبسة من الأكلات السعودية الشهيرة واللذيذة، قمت من قبل بتقديم كبسة ريش الضأن  واليوم أقدم لكم كبسة الدجاج اللذيذة وأتمنى أن تعجبكم.
نصيحة الوصفة:
1- ليمتص الدجاج طعم التوابل بشكل أفضل يقطع إلى 8 قطع ويفضل استخدام نفس مقادير التوابل أو أكثر وأن يبقى الدجاج مدة لا تقل عن ساعة إلى ساعة ونصف على النار.
2- توابل الكبسة التي استخدمتها في الوصفة ملعقة شاي من (بودرة الكاري - كركم - زنجبيل - فلفل أسود) ونصف ملعقة شاي من كل من (القرنفل أو المسمار المطحون - الهيل او الحبهان المطحون - كزبرة - كمون)

الوصفة تكفــي: 2 إلى 3 أشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهــــي: ساعة ونصف تقريباً
Kabsa is the most popular and delicious main dish in Saudi Arabia, I made it before with lamb ribs >> Lamb Ribs Kabsa and today I'm going to show you how to make it with chicken hope you like it :)

Recipe Tip:
1- For the chicken to gain all the flavors it's best cut in 8 pieces  use same or more measurements of spice, and cook not less than 1 to 1 and half hour.
2- The kabsa spice mix I used is one tsp of each (Curry powder - turmeric - ginger - black pepper), 1/2 tsp of each (ground cloves - ground cardamom - coriander - cumin).

Serves: 2 to 3 people
Prep. Time: 10 minutes
Cooking Time: 90 minutes approx.
Click here for the recipe اضغط هنا للوصفة »

Cari Farmasi

Farmasi Di Kuala Lumpur dan Selangor Selangor / KL Area NO SHOPS NAMES ...