Monday, February 18, 2013

Roqaaq: Egyptain Beef Pastry Bake صينية الرقاق باللحم

Roqaaq: Egyptain Beef Pastry Bake صينية الرقاق باللحمة المفرومة

Scroll down for English post
الرقاق كلمة تأتي من رقائق حيث إنها عبارة عن خبز رقيق جداً لا يتعدى سمكه الملليمتر الواحد، صينية الرقاق هي أكلة مصرية شهيرة خاصة في المناسبات والعزائم، عبارة عن رقائق مصفوفة فوق بعضها بعد تغميسها بأي نوع من المرق ثم يوضع بينها طبقة من العصاج أو اللحم المفروم. في رأيي أن أفضل طعم للرقاق يكون باستخدام مرق أر شوربة البط فهي تعطيه طعم مميز جداً ولذيذ. صينية الرقاق رغم اعتقاد البعض أنها وصفة صعبة إلا أنها تعتبر من أسهل وصفات العزائم مثلها مثل الدجاج المحشو بالفرن، تابعوا معي الوصفة اللذيذة :)

الوصفة تكفــي: 4 إلى 5 أشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت الخبـــــز: 20 إلى 30 دقيقة
Roqaaq means thin layers, it's really crispy thin bread not thicker than 1 mm, Baked beef Roqaq is a popular dish in Egypt especially in occasions or having friends or family for dinner, it's layers of thin crispy bread dipped in any kind of broth then stuffed with a layer of beef filling then baked. In my opinion the best broth to use in this recipe is duck broth, it gives a unique delicious flavor. Contrary to what some people think this dish is so easy and quick to prepare for occasions just like my recipe for roasted stuffed chicken, let's skip to the recipe.
Serves: 4 to 5 people
Prep. Time: 15 min.
Baking Time: 20 to 30 min.
Click here for the recipe اضغط هنا للوصفة »

Cari Farmasi

Farmasi Di Kuala Lumpur dan Selangor Selangor / KL Area NO SHOPS NAMES ...