Thursday, February 14, 2013

Vegetable Baked Sea Bass "Samak Singary" طريقة سمك سنجاري بالفرن


Scroll down for English post
في الحقيقة لا أعلم تحديداً من أين أتى هذا الإسم "سنجاري" ولكنه طبق شهير بمصر، إنه طبق صحي مليء بالمذاق الرائع، ولا يأخذ أكثر من 30 دقيقة لتحضيره، يمكن عمل السمك السنجاري باستخدام أي نوع من الأسماك ويفضل (القاروص "القاروس"، أو الهامور أو البوري) والذي يكون مفتوح من الظهر ثم يوضع بشكل مسطح وفوقه التوابل والثوم وبصل وفلفل رومي وجزر وطماطم وشبت مفروم ثم يوضع بالفرن؛ تختلف المكونات من شخص لآخر ولكن يبقى هذا الطبق من أطباق البحريات اللذيذة جداً.

الوصفة تكفــي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهــــي: 15 إلى 20 دقيقة
Well I don't really know where did that name "Singary" came from but it's a popular dish in Egypt, it's healthy, full of flavors, and only takes less than 30 minutes to be ready, It could be made with any kind of fish better (Bass, Grouper, or Striped Mullet) that's opened from the back then set flat and topped with spice, garlic, onions, carrots, tomatoes, and dill then baked; the ingredients vary from one another but it's still a delicious sea food :) 

Recipe Serves: 4 people
Prep Time: 10 minutes
Baking Time: 15 to 20 minutes
Click here for the recipe اضغط هنا للوصفة »

Cari Farmasi

Farmasi Di Kuala Lumpur dan Selangor Selangor / KL Area NO SHOPS NAMES ...